Uogienės, džemai, obuolienės – puikus būdas dalelę vasaros nusinešti į kitus sezonus ir sunaudoti vasaros skanumynų perteklius. Siūlome išbandyti šį paprastutį aviečių džemo receptą kol nesibaigė aviečių sezonas!
Jums reikės:
1 litro cukraus
1 litro aviečių
Paruošimo būdas:
- Suberkite cukrų į negilią skardą ir įdėkite pašildykite orkaitėje 15 minučių 120°C temperatūroje. (šiltas cukrus geriau tirpsta)
- Suberkite avietes į didelį plieninį arba emalini puodą. Trindami trintuve užkaitinkite uogas ant aukštos ugnies iki kol pradės virti. Virkite 1 minutę, nuolat maišydami.
- Supilkite šiltą cukrų ir virkite kol mišinys įgaus gelinę tekstūrą, apie 5 minutes. Įvertinti ar džemas jau paruoštas, galite panaudoti šaukšto metodą (į mišinį įkiškite vėsų metalinį šaukštą ir iškart ištraukite. Patraukę šaukštą toliau nuo puodo, paverskite horizontaliai ir stebėkite džemo lašus. Džemas paruoštas, kai lašeliai labai tiršti ir du susilieja prieš nuvarvant nuo šaukšto.).
- Supilkite džemą į stiklainius prieš tai juos paruošę konservavimui:
( http://www.receptai.lt/straipsnis/stiklainiu_paruosimas_konservavimui-32)
Palikite komentarą