Lėtojo maisto judėjimas keičiantis pasaulį

su Komentarų: 0

 

Prieš porą savaičių keliavau į Turiną, kur turėjau neįtikėtiną galimybę sudalyvauti didžiausiame maisto bendruomenių suvažiavime visame pasaulyje – Terra Madre Salone del Gusto. Kai mane pakvietė atvykti ir papasakoti apie CoolŪkį net neįsivaizdavau, kad važiuosiu į tokį nerealų renginį. Įsivaizduokite – trys masyvūs angarai, kuriose vienu metu pardavinėjami skanėstai iš visų Italijos regionų (jų visų gali paragauti tai aišku šia galimybe ne kartą pasinaudojau), kasdien vyksta po kokį 50 skirtingų pranešimu apie viską, kas susiję su maistu: nuo šokolado gamybos, sėklų išsagojimo ir bitininkystės mieste iki klimato kaitos ir daržų mokyklose. O ką jau kalbėti apie atvykusius atstovus iš beveik visų pasaulio valstybių pristatančius savo maisto kultūras, turus po Turiną, maisto gaminimo kursus ir begale kitų mažesnių renginukų. Visa tai tęsiasi ne dieną ir ne dvi, o pekias dienas! Rašydama ką tik suprantu, kad grįžus namo mano noras porai dienų atsijungti nuo pasaulio buvo pilnai pagrįstas.

 

 

Terra Madre organizuoja organizacija Slow food (Lėtas maistas). Kas čia per organizacija? Gal Lietuvoje žinoma mažai, bet maža tikrai ji nėra. Slow food tai judėjimas gimęs Italijoje. Jo tikslas remti vietinius maisto gamintojus, produktus gaminamus natūraliais būdais, skatinti vietinių maisto tradicijų išlikimą, darnumą su gamta. Ši organizacija tiki, kad maistas yra stipriai susijęs su kitais gyvenimo aspektais kaip kultūra, politika, ūkininkavimas ir aplinka. Jie skelbia, kad kartu galime daryti įtaką maisto auginimui, gaminimui ir platinimui ir per tai galime pakeisti pasaulį.

 

 

Šią savaitę prisidėti prie pokyčių pakeisti pasaulį gali ir tu! Nuo antradienio prasideda Food for Change kampanija, kuri skatina spalio 16-22 dienomis prisiimti vieną iš trijų iššūkių: nevalgyti mėsos, valgyti tik lokaliai užaugintą maistą, savaitę gyventi zero waste (nesudarant šiukšlių). Pati užsiregistravau priimti vieną iš šių iššūkių ir kviečiu tave prisijungti. Kaip seksis galite sekti mūsų Instagram paskyroje @coolukis. Galvoji prisijungti? Puiku! Pasidalink kaip sekasi su mumis naudojant @coolukis Instagram’e arba Facebook’e ir palaikom vienas kitą! 🙂

 

 

Jei vienu ar kitu būdu dirbi su maistu arba aplinkosauginės idėjos tau yra artimos labai rekomenduoju sudalyvauti kitame Terra Madre renginyje 2020 metais. Jei vykdai išskirtinę veiklą, apie kurią norėtum pasidalinti su pasauliu, susisiek su manimi. Galiu pasidalinti kontaktais ir kas žino, gal sekančiame Terra Madre Lietuvą atstovausi tu! 😉

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.