Trinta burokėlių sriuba

su 3 komentarai

DSC_0032-2

Žiemą, kai gamta nelepina šviežiais vaisiais ir daržovėmis, metas iš spintelių traukti konservuotas gėrybes. Turbūt dauguma toje spintelėje radę burokėlių galvoja apie barščius, tačiau siūlau išbandyti šį tą naujo ir įprastą jų receptą pakeisti į trintą sriubos versiją. Ingredientai labai paprasti (turbūt visus juos jau turite virtuvėje!), o kadangi naudojami ne šviežūs, o marinuoti burokėliai, sriubą išvirsite labai greitai.

 

Reikės:

  • 0.5l tarkuotų marinuotų burokėlių
  • 1 – 2 morkų
  • 2 – 3 bulvių
  • 1l daržovių sultinio
  • 2 lauro lapų
  • Druskos ir pipirų

 

Kaip gaminti:

  1. Nuplaukite ir nulupkite bulves bei morkas. Jas supjaustykite (dydis nėra svarbus, nes sriuba bus sutrinta, tačiau smulkiai supjaustytos daržovės išvirs greičiau).
  2. Bulves, morkas ir lauro lapus sudėkite į sultinį ir virkite kol daržovės suminkštės (apie 15 – 20 min.)
  3. Daržovėms išvirus, išimkite lauro lapus, sudėkite burokėlius ir sutrinkite sriubą. Tam geriausiai tiks rankinis smulkintuvas, tačiau jei jo neturite – galima trinti ir kokteilinėje, tik įsitikinkite, kad į ją galima pilti karštus skysčius.
  4. Jeigu jums patinka skystesnė sriuba, galite įpilti daugiau vandens. Taip pat sriubą pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite su grietine (arba augaline grietinėle), žalumynais (krapais ar petražolėmis) ir rugine duona.

 

DSC_0017-2

Sekite Gintarė:

Sveiki! Esu Gintarė ir čia dalinuosi skaniais ir nesudėtingais receptais. Daugiau receptų galite rasti mano augalinės mitybos ir gyvenimo būdo tinklaraštyje Joys of Amber (http://joysofamber.com/lt/).

Naujausi įrašai nuo

3 komentarai

  1. krapu seklos
    | Atsakyti

    Ačiū už nesudėtingą, bet neįprastą receptą. Tikrai jį išbandysiu, nes labai mėgstu burokėlių sriubą. Nuotraukose atrodo labai gražiai. 🙂 Tikiuosi ir skonis nenuvils.

  2. Vilma
    | Atsakyti

    Labai mėgstu viską, ką galima pagaminti iš mažai ingredientų ir dar sveikų :)) Kaip ten sako – tobulumas paprastume slypi. Burokėliai, beje, buvo mano praeitų metų atradimus – viriau, kepiau, konservavau ir žalius valgiau net – daugiausia vitamino taip lieka. O šiais metais atradau saldžiąsias bulves – visi irgi sako, kad sveika, tai susigundžiau 🙂 Ir dabar eksperimentuoju, skant.. BET vėlgi – sudėtingų receptų man nesinori, va paprasčiausia sriuba vos iš kelių ingredientų – https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/saldziuju-bulviu-sriuba-su-cesnakine-duonele – o skonis t o b u l as! Ir ne vien man – visai šeimai. Nežinau, ar čia tos bulvės, ar česnakas, bet svarbiausia – veikia 🙂

    • Austė
      | Atsakyti

      O kaip faina! Sriubos dar nesu bandžius iš saldžių bulvių, reik būtinai išmėginti! 🙂 Aš mėgstu pakepti saldžią bulvė perpjautą per pusę orkaitėje kartu su prieskoniuose išvoliotais avinžirniais ir tada valgyti su pomidoriukais ir tokiu jogurtiniu padažiuku. Reiks surasti vėl šitą receptą 😀

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.