Sezoniniai skanėstai

su Komentarų: 0

Atėjo vasara ir pagaliau galime džiaugtis šviežiais Lietuvoje augintais vaisiais ir daržovėmis. Kartais sunku suprasti, kokių skanumynų sezonas jau prasidėjęs, kai esame pratę juos matyti parduotuvėje ištisus metus. Padėti susigaudyti sukūrėme šią įrašų seriją. Mėgaukimės Lietuvišku sezoniniu derliumi 🙂

 

Braškės

Koks birželis galėtų būti be braškių? Būdama maža visada laukdavau šio mėnesio ir galimybės kas rytą nubėgti į močiutės daržą ir prisirinkti šių saldžių prisirpusių uogų. Šiais metais vasara atėjo gana anksti ir braškėmis jau galime džiaugtis, nors birželis net nėįpusėjo. Taigi nelaukime, skubėkime į turgų ekologiškų Lietuviškų braškių arba skambtelkime draugams su daržais, kurie mielai pasidalintu savo derliumi. Dabar pats laikas mėgautis šiomis nuostabiomis uogomis! O karštomis dienomis puikiai tiks atsigaivinti braškių šerbetu.

 

 

Rabarbarai

Vis daugiau žmonių Lietuvoje patys augina rabarbarus taigi progų jų įsigyti atsiranda vis daugiau. Pradėjus draugams dalintis rabarbarų pyragų receptais Facebook’e supratau, kad jau atėjo jų metas. Kelis gerai įvertintus rabarbarų pyragų receptus galite rasti čia ir čia. Skanaus!

 

 

Smidrai

Smidrų sezonas jau eina visai į pabaigą, skubėkite jų įsigyti! Prieš kelis metus vos vienas kitas Lietuvoje juos augino, o šiandien smidrai susilaukia vis daugiau dėmesio. Griebkime Lietuviškus smidrus turguje ir pasidžiaukime šia be galo maistinga daržove. Jei nesate pratę gaminti smigdrų, siūlomį šį paprastą receptą. Pati juos dažniausia pakepu orkaitėje su alyvuogių aliejumi, sojos padažu ir mėgstamais prieskoniais.

 

 

Trešnės

Mano kieme auga trešnė, kurią kasmet reikia aktyviai ginti nuo jos uogų tykančių paukščių. Išbandyta įvairiausių priemonių ir galiu pasidžiaugti, kad šiais metais pavyko išsaugoti didžiają dalį derliaus. Su šeima nebespėjam jų suvalgyti tad planuojam šaldyti žiemos atsargoms.

 

 

Žemuogės

Iškylaudami ar važiuodami prie ežero apsidayrykite žemuogių. Tai uogos, kurios dažnai ateina ir praeina nepastebėtos, vos susivoki, kad jų sezonas, žiūrėk jau ir nebeliko. Nepraleiskite progos!

 

 

Šviežios morkos

Po truputį galime jau džiaugtis pirmomis metų morkytėmis. Gal sriubų ar troškinių karštų dienų metu ir nelabai norisi, bet šviežiai spaustos morkų sultys puikus gėrymas atsigaivinti ir pasikrauti vitaminų 🙂

 

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.