Obuolių keksiukai

su Komentarų: 0

dsc_0028-3

Vienas mėgstamiausių mano rudens skanumynų – obuolių pyragas, tačiau norėjau pagaminti šiek tiek sveikesnę jo versiją. Šie keksiukai yra be riebalų, su nedaug cukraus (natūraliai saldūs dėl vaisių) ir gaminami iš avižų, tad yra be glitimo. Keksiukai puikiai tiks pusryčiams, saldžiam užkandžiui ar sveikam desertui.

 

Reikės:

  • 1 ½ stiklinės avižinių dribsnių
  • ½ stiklinės avižinių miltų*
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • ½ šaukšto valgomosios sodos
  • 2 šaukštų cinamono
  • 1-2 gerai sunokosių bananų
  • ½ stiklinės augalinio pieno
  • 1-2 obuolių

 

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus (avižinius dribsnius ir miltus, cukrų, sodą, cinamoną).
  3. Bananus sutrinkite ir sumaišykite su augaliniu pienu. Šią masę sumaišykite su sausais ingredientais.
  4. Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
  5. Masę sudėkite į keksiukų formeles (aš naudoju silikonines formeles iš kurių labai lengva keksiukus išimti, tačiau galima naudoti ir paprastas, popierines). Kepkite 15 – 20 min.

 

*Jei neturite avižinių miltų, galima tiesiog blenderyje susmulkinti avižinius dribsnius.

 

Sekite Gintarė:

Sveiki! Esu Gintarė ir čia dalinuosi skaniais ir nesudėtingais receptais. Daugiau receptų galite rasti mano augalinės mitybos ir gyvenimo būdo tinklaraštyje Joys of Amber (http://joysofamber.com/lt/).

Naujausi įrašai nuo

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.