Moliūgų sriuba, moliūgų blynai, moliūgų pyragas… Galvojote, kad jau išbandėte visus galimus patiekalus su moliūgais? O ar kada pagalvojote apie kugelį su moliūgais? Kviečiame išbandyti šį netradicinį tradicinio patiekalo variantą ir nustebinti savo draugus ir artimuosius savo inovatyvumu! Skanaus 🙂
Reikės:
- Apie 10 bulvių
- ¼ nedidelio moliūgo
- 1 svogūno
- Žiupsnio druskos ir pipirų
- 1 v. š. aliejaus
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Bulves bei moliūgą nulupkite.
- Daržoves sutarkuokite tarka. Jei norite greitesnio varianto, jas galima stambiai supjaustyti ir sutrinti blenderiu ar maisto kombainu, turėtų gautis tiršta masė.
- Jeigu tarkiuose ar sutrintoje masėje labai daug vandens, galima šiek tiek jį nusunkti arba įmaišyti porą šaukštų miltų. Taip pat įmaišykite druską bei pipirus.
- Skardą ištepkite aliejumi. Supilkite kugelio masę.
- Kepkite 40-50 minučių.
Palikite komentarą