Daiginti grikiai

su 2 komentarai

Grikiai pastaruoju metu išgyveną renesansą. Jei prieš kelis metus retas draugas iš užsienio buvo girdėjęs apie grikius, dabar jau sunku rasti priešingai. Grikių miltai tampa dažnu sveikuolišku pakaitalu paprastiems miltams ir yra randami įvairiausiuose patiekalnuose. Daiginti grikius užtrunka vos kelias dienas, o išdaiginus atsiveria dar daugiau galimybių juos panaudoti jūsų kulinariniuose šedevruose. Keliais savo mėgstamiausiais receptais pasidalinsime neužilgo, bet pirmiausia bandome daiginti grikius patys!

 

Reikės:

Daiginimui tinkamų grikių

Daiginimo indo

(Ankstesniame įraše daiginau lęšius pasigaminus daiginimo indą iš paprastų vandens buteliukų. Šį kartą naudosime specialius daiginimo indelius. Savo indelį galite pasigaminti ir iš paprastų stiklainių uždengdami merle arba tinkleliu vandeniui nutekėti.)

 

Daiginimo instrukcijos:

Grikius suberkite į daiginimo indelį ir užmerkite vandeniu. Mirkykite apie 6 valandas arba palikite per naktį.

Nupilkite vandenį ir indelį laikykite apverstą, įdėję į dubenėlį ar kitą indą, kad vanduo nutekėtų ir nesikauptų daiginimo inde (sumažinsite tikimybę atsirasti pelėsiui)

Kiekvieną dieną ryte ir vakare į indelius įpilkite vandens, praskalaukite grikius, nupilkite vandenį ir vėl laikyite indą apverstą, kad nutekėtų vanduo.

Po 2-3 dienų jau galima valgyti daigintus grikius, naudoti patiekaluose.

 

Sėkmės daiginant! 🙂

 

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

2 komentarai

  1. Nerijus
    | Atsakyti

    Labai įdomu 🙂 Reikės pabandyti.

    • Austė
      | Atsakyti

      Smagu girdėti! Kviečiu pasidalinti rezultatais 🙂

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.