Žalieji kokteiliai

su Komentarų: 1

Visi žinome, jei norime būti sveiki, turėtume valgyti daugiau žalumynų (taip, taip, mama buvo teisi ir po truputį pradedame tai suprasti…). Tačiau daugelis žmonių neranda patogių, skanių būdų juos vartoti arba iš viso jų nemėgsta.  Žali kokteiliai yra puiki išeitis, nes juose dominuoja vaisių skonis, juos pagaminti yra paprasta ir neužima daug laiko. Greitai paruošiamas, maistingas ir skanus patiekalas? Ko daugiau reikia?

IMG_2161

Kodėl žalių kokteilių reguliarus vartojimas yra naudingas?

Jie labai maistingi. Siūlomas optimalus vartojimo santykis: 60% (organinių) vaisių ir 40% (organinių) žalialapių daržovių.

Žali kokteiliai yra lengvai virškinami. Daržovių ir vaisių susmulkinimas padeda organizmui lengviau įsisavinti maistingas medžiagas, kurių šiuose produktuose tikrai netrūksta.

Skirtingai nei sultys, žali kokteiliai yra pilnavertis maistas, nes juose yra skaidulų. Skaidulos atlieka šaunią funkciją – padeda šalinti toksinus iš mūsų organizmo.

IMG_2162

Siūlome pradėti savo rytą žaliu kokteiliu, kuris jums suteiks reikalingos energijos, neapsunkins skrandžio, leis ilgiau ryte pasnausti (juk jį pasigaminsite per vos kelias minutes!), ir kurį galite net pasiimti su savimi išsinešimui.

Rekomenduojame išbandyti šiuos du, mūsų labai pamėgtus receptus:

  • Kiviai (100g), 1 bananas, špinatai (120g), vanduo

Paruošimas labai paprastas. Nulupkite kivius ir bananą, sudėkite į plaktuvę kartu su špinatais, užpilkite šiek tiek vandens ir plakite kol viskas susimaišys į vientisą masę.

  • 1 morka, 1 obuolys, sultys iš 2 apelsinų, 4 brokolio žiedyno gabalėliai, špinatai (100g)

Supjaustykite morką, obuolį ir susmulkinkite plaktuvėje. Tuomet sudėkite supjaustytus brokolio žiedynus, supilkite išspaustas apelsinų sultis ir sudėję špinatus bei įpylę vandens viską suplakite.

Skanaus! 🙂

Daugaiau receptų galite rasti čia: http://www.zaliejikokteiliai.lt/category/receptai/

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

Vienas komentaras

  1. Alina
    | Atsakyti

    Aciu kad esi man visa idomu ir stengiuosi dometis taip pat!!!

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.