Gaminamės pakabinamus vazonėlius!

su 2 komentarai

 

Peržiūrinėdama savo Pinterest ir Instagramo feed’us ištisai grožiuosi žmonių susikurtomis augalų oazėmis. Pagalvojau, kodėl gi negalėčiau pati tokios susikurti? Augalų tikrai turiu pakankamai (jau nedaug trūksta pereiti nuo aspiring iki pilnavertės crazy plant lady).

Life. Goals.

 

Vis dažniau matau, kaip augalai įgauną tarsi super gebėjimų skraidyti, kai yra pakabinti nuo lubų, sienų ar kitais kūrybiškais būdais. Nusprendžiau išbandyti pasigaminti tokių pakabinamų vazonų ir atradau labai paprastą variantą, kuriuo norėčiau pasidalinti. Pasigaminti užtrunka vos kelias minutes, reikalaują minimalių pastangų ir tik poros medžiagų.

 

 

  1. Pradėkite atsikirpdami 8 vienodo ilgio juosteles ir surišdami mazgelį. Kokio ilgio? Priklauso nuo to, kaip aukštai norite, kad kabėtų 🙂 Vazonėlį pasirinkite be skylės, kad neprilašėtų, kai laistysite.

 

 

2. Uždėkite juosteles and vazonėlio apačios, atskirkite po dvi į keturias dalis ir suriškite mazgeliu. Pradėkite po vieną iš tų dviejų surišti su viena iš gretimų paprastu dvigubu ir taip su visomis iš eliės. (Taip, nuotraukoje vazonėlis turi skylę, jos neturėtų būt, jei nenorite kaskart palaisčius valyti balučių. Pasigamintą tinklelį naudoju su kitu vazonu.)

 

 

3. Surišus visas po vieną kartą, kartokite procesą dar vieną ar du kartus priklausomai nuo vazono dydžio. Virvelių galus galite surišti paprastai viengubu mazgeliu norimoje vietoje. Viskas! Jei yra noro ir dar lieką ilgio galima galus supinti įvairiais būdais.

 

 

Nesenai išmokau įvairesnių macrame mazgelių Debesų pievos festivalyje tai bandysiu ekspermentuoti su jais. Manau nebeilgai jau liko laukti iki mano svajonių augalų kupinų namų! 🙂

Tas pats tinklelis puikiai tinka ir kitiems panašaus dydžio vazonams, jis neblogai prisitaiko prie šiek tiek kitokių formų ir dydžių. Taigi, norint kitaip išdėstyti augalus galima ekspermentuoti.

 

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

2 komentarai

  1. gediminas
    | Atsakyti

    labas Auste,
    aš gaminu pakabinamus vazonelius. Daugiau tel; 864703501

  2. Stanislowas
    | Atsakyti

    Laba. Smagu rasti darbščių ir išradingų žmonių čia, Lietuvoje. Auginu pakabinamus augalus – Elniaragius (Platycerium). Gal galėčiau ką norsritaikyti iš jau Jūsų pagamintų?

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.