Dirbtuvės: žali kokteiliai ir derliaus nurinkimas

su Komentarų: 0

Praėjusio trečiadienio vakarą Antakalniečių sode susirinkome į dar vieną smagiąją CoolŪkio tvaraus gyvenimo būdo pamokėlę. Šį kartą pamokėlė buvo dviguba – ją vedė net dvi mūsų savanorės. Jurga padėjo susipažinti su derliaus nuėmimo ypatumais, aprodė antakalniečių sodo ir daržo gėrybes, papasakojo apie skirtingų augalų grupių derliaus nuėmimo laiką ir kaip gėrybes išlaikyti pilnas vitaminų kuo ilgiau jau po nuėmimo.

IMG_2020

Antakalniečių sodas palengvino edukacijos procesą, kadangi viską buvo galima paliesti, užuosti ar net paragauti. Pamatėme ne tik tradicinių daržovių bei prieskoninių žolelių, bet ir afrikietiškų mažųjų agurkų, arbūzų.

IMG_2063

Po smagaus ir turiningo pasivaikščiojimo su Jurga perėjome prie antros pamokėlės dalies. Loreta pakvietė pasivaišinti sveikais ir labai maistingais žaliaisiais kokteiliais, supažindino mus su jų teikiama nauda organizmui ir išdavė savo mėgstamiausius receptus. Stebėjome jų gaminimo procesą, o dar mieliau ragavome. Nors špinatai ir buvo užsispyrę, nepasidavė kokteilinės peiliams iš pirmo karto, bet galiausiai kokteiliai buvo išragauti ir sulaukė daugybės pagyrimų, manome ne vienas stebėtojas juos pasigamins ir namuose. O kas negalėjo dalyvauti pamokėlėje, rasite receptus sekančiame įraše.

IMG_2125

Praleidome vakarą labai smagiai ir sužinojome daug naujo, o ir skrandžiai džiaugėsi pasipildę vitaminais. O toliau laukia dar daugiau smagiųjų tvaraus gyvenimo pamokėlių ir visada laukiame kiekvieno norinčio gyventi draugiškiau su gamta.

J.

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.