Dirbtuvės: Vabzdžių nameliai

su 2 komentarai

20161024_202222

Ne vabaliukų, o vabzdžių nameliai!

Tą dalyvavusieji spalyje vykusioje Coolūkio pamokėlėje dabar tikrai puikiai žino!

Vabalai tik vienas iš vabzdžių būrių, kurių yra beveik trisdešimt. Lažinuosi, jog tądien tai puikiai žinojo tik galiorkoj susėdę gamtininkai, ar iki galo biologijos pamokų smulkmenų dar nepamiršęs moksleivis.

Dabar tai žinote ir Jūs 😉

Lietingą spalio vakarą, visi kartu, jaukiai įsikūrę ant minkštų pagalvėlių, atvirame jaunimo centre- Žalianamyje, klausėmės nuoseklaus ir įdomaus  Studentų gamtininkų mokslinės draugijos atstovių  pasakojimo apie VABZDŽIUS. Supratome, kuo jie tokie ypatingi ir kodėl  gali būti itin naudingi mūsų sodui ar daržui.

Sužinojome, kuo panašios ir kuo skiriasi širšė, bitė, kamanė ir vapsva. Visi kartu apžiūrėjome skirtingus vabzdžius, kurie žinoma labiausiai sudomino mūsų mažuosius pamokėlės dalyvius ir ilgam užstrigo priekinėje eilėje…

IMG_2762

Tiems visiems mūsų sodo vabzdžiams, pasiryžome pasigaminti savadarbį namelį. Kantriai karpėme nendres ir vieną prie kitos glaudžiai talpindami į konservų dėžutę, pamažu kūrėme savo šedevrus, kuriuos galėsime pasikabinti savo soduose jau šį pavasarį.

Tądien juokėmės, čiauškėjome bei dalinomės atsakomybėmis ir žirklėmis, o po to ir tvarkymosi darbais. Nemačiau nei vieno, kuris bent kartą nebūtų nusišypsojęs… Taip jau Coolūkio pamokėlėse būna!

Iki kitų kartų,

CoolŪkio komanda

 

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

2 komentarai

  1. kamane
    | Atsakyti

    Labas. Kur galima būtų rasti daugiau informacijos, kaip pasigaminti vabzdžiams namelius? Jeigu konkrečiau- žygiams. Kada ir kur juos įruošti- ant medžio, žemėje ar kur kitur? Gal žinote? Dėkoju.

    • Austė
      | Atsakyti

      Na, mes gaminome juos labai paprastai- į skardines nuo maisto (pupelių, avinžirnių ir t.t.) sudėjome nendrių, kuriose vabzdžiai gali “apsigyventi”, bet tokia priemonė labiau tinkama kabinti prie namų. Jie yra pritaikyti būtent kabinti kieme ant medžio ar kur kitus. Svarbu, kad lyjant nesušlaptų nendrės, tam yra prikabinamas šioks toks stogelis.

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.