Daiginti žirniai

su 3 komentarai

 

 

Tęsiam daiginimo sezoną išmėgindami daiginti žirnius! Juos daiginau kiek kitaip, nes norėjau užauginti didesnius ir pasidžiaugti derliumi net kelis kartus (nupjovus ir palikus augti vėl, daigai gali išdykti net 3 kartus iš tų pačių žirnių, o tereikia tik laistyti ir aišku daug meilės).

 

 

 

Daiginimo instrukcijos:

  1. Žirnius išmirkome vandenyje apie 8-12 valandų.
  2. Daiginimo indelį (naudojau indelį nuo pievagrybių), su pradurtomis skylutėmis vandeniui nubėgti, padengiame plonu sluoksniu žemių, įberiam išmirkytus žirnius ir uždengiame plonu sluoksniu žemių.
  3. Žirnius palaistome vandeniu (maža srove, kad nenuplautume žemių).
  4. Indelį su žirniais laikome tamsoje (augs aukštesni ir minkštesni) ir laistome maždaug po kartą per dieną (laistome, kai žemės išdžiūsta).
  5. Po maždaug 5-6 dienų daigai užauga ir  galima nurinkti pirmajį derlių. Galima vieną dieną palaikyti šviesoje, kad lapeliai prasiskleistų ir įgautų žalią spalvą.
  6. Nurinkę pirmą kartą palaistykite ir palikite augti toliau. Po savaitės vėl galima bus nurinkti.

 

Viskas! Lengva ir labai skanu tad nelaukite ir išbandykite daiginti žirnius patys 🙂 Dar kiek anksti daiginti daigus daržui, bet daiginti  valgymui pats tas!

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

3 komentarai

  1. Dainius
    | Atsakyti

    Sveiki Aiste. Ar turite mini uki ar tik eksperimentuojate?
    Radau ieskodamas foto
    Siais metais noriu ikurti ferma ne 1 mieste ir tikrai reikalingi patyre asmenys sios zalios veiklos pletrai

    • Austė
      | Atsakyti

      Sveiki, Dainiau,

      komerciškai šiu ometu neauginu, bet turiu sodą, auginu laisvalaikiui. Įdomu, ką planuojate, parašykite man [email protected] 🙂

    • Monika
      | Atsakyti

      Sveiki, Dainiau,
      Gal auginate šiuos žalumynus?

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.