Kaip daiginti namie?

su Komentarų: 0

 

 

Jau norisi šviežių skanėstų, bet ankstoka pradėti sodininkavmo sezoną? Siūlome kartu su mumis šią žiemą išmėginti įvairių sėklų ir grūdų daiginimą! Tai labai paprasta ir puiki galimybė įsivažiuoti į auginimą dar tamsiuoju metų laiku.

Kodėl verta daiginti ir valgyti daigus?

Vartojant daigus organizmas neretai geriau pasisavina maistines medžiagas ir nemažą dalį vitaminų, juos lengviau virškina. Taip pat daigais lengva paįvairinti bet kokį patiekalą. O smagiausia, kad tai yra visiškai nesunku ir priklausant nuo to, ką daigini, gali užtrukti vos kelias dienas.

 

Šią žiemą išbandžiau daiginti lęšius ir puikiai pavyko! Štai mano veiskmų eiga:

 

Visų pirmą reikėjo kelias valandas lęšius pamirkyti vandenyje taigi palikau per naktį. Tuomet iš vandens buteliuko pasigaminau paprasą daigyklę pradurdama mažas skylutes vandeniui ištekėti. (Šis būdas buvo labiausiai prieinamas, nes nereikėjo pirkti papildomų medžiagų, bet manau sekantį kartą pasigaminsiu daigykles iš stiklainių, kuriuos galėsiu panaudoti daug kartų.)

 

 

Tolimesnė eiga labai paprasta. Tereikia lęšius suberti į buteliuką ir kasdien ryte ir vakare pamirkyti vandenyje po 3 minutes. Tuomet vandenį išpilti, kad lęšiai nestovėtų jame ilgesnį laiko tarpą (taip sumažiname tikimybę, kad daigai pradės pelyti). Daigus geriausia laikyti tamsoje, kad augtų minkštesni.

 

 

Po diviejų-trijų dienų jau galima daigus valgyti. Labai tinka įvairiuose troškiniuose, kario patiekaluose, bet galima valgyti ir salotose bei kituose patiekaluose.

 

 

Pasirodo daiginti yra taip lengva, kad noriu tai daryti dažniau. Daiginti galima labai įvarius augalus, taigi ruošiuosi išbantyti skirtingus ir pasidalinti patirtimi.

Ar esate bandę daiginti? Ką daiginote? Kaip sekėsi? Gal turite patarimų pradedantiesiams? Pasidalinkite komentaruose! Būtų labai smagu išgirsti 🙂

 

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.