Atėjus rudeniui ir moliūgų sezonui visi pradeda galvoti, ką gi pagaminti su šia milžiniška daržove. Neseniai ir aš parsivežiau vieną tėvų užaugintą moliūgą. Laimei, jie labai universalūs – tinka tiek į saldžius, tiek pikantiškus patiekalus. Turbūt daugelis kasmet verda moliūgų sriubą ar kepa pyragą, tad šį kartą norėčiau pasidalinti kiek kitokiu, moliūginių blynų, receptu.
Ingredientai:
- 1 stiklinė miltų
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 1 šaukštas cinamono
- 1 šaukštelis malto imbiero
- ½ šaukšto sodos
- 1 stiklinės moliūgų piurė*
- 1 stiklinės augalinio pieno
Kaip gaminti:
- Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, sodą bei prieskonius.)
- Įmaišykite pieną bei moliūgų piurė.
- Įkaitinkite keptuvę** ir joje formuokite norimo dydžio blynus.
- Blynus galite apversti, kai matysite, kad jų šonai jau sausi.
- Blynus patiekite su norimais priedais. Puikiai tiks obuolių uogienė, klevų sirupas, riešutų sviestas, razinos, riešutai, moliūgų sėklos. Aš patiekiau su karamelizuotu bananu (kepti bananą sausoje keptuvėje, kol apskrunda), karamelės sirupu ir moliūgų sėklomis.
* Kad ją pagamintumėte, supjaustykite moliūgą kubeliais ir kepkite juos orkaitėje 180°C temperatūroje, kol suminkštės. Tuomet juos sutrinkite smulkintuvu ar šakute. Galima piurė pasigaminti anksčiau ir laikyti ją šaldytuve. Jeigu nenorite jos gaminti, moliūgą galima ir tiesiog sutarkuoti.
** Aš naudoju neprikepančią keptuvę, tad aliejaus visiškai nereikia, bet jei prie Jūsų keptuvės blynai svyla, galite naudoti šiek tiek aliejaus.
Įrašo autorė: Gintarė
Daugiau Gintarės receptų galite rasti jos Bloge http://joysofamber.com/
Palikite komentarą