Blynai su moliūgais

su Komentarų: 0

DSC_0005

Atėjus rudeniui ir moliūgų sezonui visi pradeda galvoti, ką gi pagaminti su šia milžiniška daržove. Neseniai ir aš parsivežiau vieną tėvų užaugintą moliūgą. Laimei, jie labai universalūs – tinka tiek į saldžius, tiek pikantiškus patiekalus. Turbūt daugelis kasmet verda moliūgų sriubą ar kepa pyragą, tad šį kartą norėčiau pasidalinti kiek kitokiu, moliūginių blynų, receptu.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė miltų
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštas cinamono
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • ½ šaukšto sodos
  • 1 stiklinės moliūgų piurė*
  • 1 stiklinės augalinio pieno

Kaip gaminti:

  • Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, sodą bei prieskonius.)
  • Įmaišykite pieną bei moliūgų piurė.
  • Įkaitinkite keptuvę** ir joje formuokite norimo dydžio blynus.
  • Blynus galite apversti, kai matysite, kad jų šonai jau sausi.
  • Blynus patiekite su norimais priedais. Puikiai tiks obuolių uogienė, klevų sirupas, riešutų sviestas, razinos, riešutai, moliūgų sėklos. Aš patiekiau su karamelizuotu bananu (kepti bananą sausoje keptuvėje, kol apskrunda), karamelės sirupu ir moliūgų sėklomis.

* Kad ją pagamintumėte, supjaustykite moliūgą kubeliais ir kepkite juos orkaitėje 180°C temperatūroje, kol suminkštės. Tuomet juos sutrinkite smulkintuvu ar šakute. Galima piurė pasigaminti anksčiau ir laikyti ją šaldytuve. Jeigu nenorite jos gaminti, moliūgą galima ir tiesiog sutarkuoti.

** Aš naudoju neprikepančią keptuvę, tad aliejaus visiškai nereikia, bet jei prie Jūsų keptuvės blynai svyla, galite naudoti šiek tiek aliejaus.

Įrašo autorė: Gintarė

Daugiau Gintarės receptų galite rasti jos Bloge http://joysofamber.com/

Sekite Austė:

Labas! Mano vardas Austė ir esu CoolŪkio bendraįkūrėja. Domiuosi aplinkosauga ir tvariu gyvenimo būdu, mokinuosi kaip kuo daugiau įterpti to į savo gyvenimą. Čia dalinuosi savo žiniomis ir patirtimi. Labai laukiu jūsų komentarų, pasiūlymų ir patarimų. Juk geriausia mokytis vieniems iš kitų! :)

Naujausi įrašai nuo

Palikite komentarą

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.